Strana -93-

"Znojemský" guláš.

znojgul

Když musí jeden každý den vařit něco k obědu, musí se snažit stále o nějakou změnu.....a tak "Znojemský" guláš spatřil světlo světa a obohatil můj gurmánský jídelníček...


Suroviny:
500g vepřové na guláš z kýty,
5 dkg slaniny,
1 lžíce sádla,
1 větší cibule,
3 ks paprika bílá,
3 ks rajčat,
4 ks kyselé okurky
3 lžičky hořčice
3 lžíce hladké mouky,
2 kostky hovězí vývar,
1 lžička kmínu,
1 lžička mletý zázvor,
4 lžičky Chalalaka koření (www.grysik.cz)
2 lžičky medvědí česnek
sůl.

Postup:
              
Do kastrolu dáme kmín, zázvor, na kostičky nakrájenou slaninu a sádlo, rozpálíme, zamícháme, přidáme cibuli, restujeme až cibule zesklovatí, přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, přidáme zbylé koření, hořtici a na kousky nakrájené kyselé okurky, mezi tím očistíme papriky a rajčata, nakrájíme je na kostičky a dáme do úzké nádobky a ponorným mixérem rozmixujeme na jemný džus, do masa vmícháme hladkou mouku, po chvilce vlijeme paprikovorajský džus a doplníme vařící vodou na přiměřenou hustotu. Vaříme za občasného míchání cca 50 minut, až maso změkne. (Mezi tím si připravíme přílohu - na lžici sádla osmažíme rýži, přidáme dvojnásobný objem vody, lžičku soli a necháme ji asi 20 minut pod pokličkou dusit).
Když je maso měké, můžeme podávat
 
tak je dosmařené

A pochoutka je na světě - barvu dala rajčata, není tam špetka mleté papriky.....
 


Podáváme s dušenou rýží.

Dobrou chuť