|
Když musí jeden každý den vařit něco k obědu, musí se snažit stále o nějakou změnu.....a tak "Znojemský" guláš spatřil světlo světa a obohatil můj gurmánský jídelníček...
Suroviny:
500g vepřové na guláš z kýty, 5 dkg slaniny, 1 lžíce sádla, 1 větší cibule, 3 ks paprika bílá, 3 ks rajčat, 4 ks kyselé okurky 3 lžičky hořčice 3 lžíce hladké mouky, 2 kostky hovězí vývar, 1 lžička kmínu, 1 lžička mletý zázvor, 4 lžičky Chalalaka koření (www.grysik.cz) 2 lžičky medvědí česnek sůl.
Postup:
Do kastrolu dáme kmín, zázvor, na kostičky nakrájenou slaninu a sádlo, rozpálíme, zamícháme, přidáme cibuli, restujeme až cibule zesklovatí, přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme, přidáme zbylé koření, hořtici a na kousky nakrájené kyselé okurky, mezi tím očistíme papriky a rajčata, nakrájíme je na kostičky a dáme do úzké nádobky a ponorným mixérem rozmixujeme na jemný džus, do masa vmícháme hladkou mouku, po chvilce vlijeme paprikovorajský džus a doplníme vařící vodou na přiměřenou hustotu. Vaříme za občasného míchání cca 50 minut, až maso změkne. (Mezi tím si připravíme přílohu - na lžici sádla osmažíme rýži, přidáme dvojnásobný objem vody, lžičku soli a necháme ji asi 20 minut pod pokličkou dusit). Když je maso měké, můžeme podávat
|