|
Letos se vyskytuje hodně hub, když nerostou, dají se koupit v obchodě po celý rok například žampióny.
Suroviny:
1 menší květák, cca 400g čerstvých hub (dnes jsem použil žampióny), 2 lžíce sádla, cca 5dkg slaniny, 2 cibule, 3 vejce, drcený kmín, mletý zázvor, sůl.
Postup:
Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a dáme vařit do osolené vody asi na 20 minut. Mezi tím omyjeme houby a nakrájíme je na asi 5mm silné plátky.V rendlíku rozpálíme sádlo, přidáme koření a nadrobno nakrájenou slaninu, po chvilce přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme do sklovita. Přidáme nakrájené houby a za občasného míchání je dusíme pod pokličkou. Když je květák uvařený, slijeme vodu a květák vmícháme k předsmaženým houbám (- mícháním se rozpadne na menší kousky) a ještě pár minut dusíme. Podle chuti přisolíme a vmícháme vajíčka. Když vajíčka "dojdou", je hotovo.
|