Strana -92-

Vařený květák
s houbami na
mozeček.

Pýchavky

Letos se vyskytuje hodně hub, když nerostou, dají se koupit v obchodě po celý rok například žampióny.


Suroviny:
1 menší květák,
cca 400g čerstvých hub (dnes jsem použil žampióny),
2 lžíce sádla,
cca 5dkg slaniny,
2 cibule,
3 vejce,
drcený kmín,
mletý zázvor,
sůl.

Postup:
              
Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme a dáme vařit do osolené vody asi na 20 minut. Mezi tím omyjeme houby a nakrájíme je na asi 5mm silné plátky.V rendlíku rozpálíme sádlo, přidáme koření a nadrobno nakrájenou slaninu, po chvilce přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme do sklovita. Přidáme nakrájené houby a za občasného míchání je dusíme pod pokličkou. Když je květák uvařený, slijeme vodu a květák vmícháme k předsmaženým houbám (- mícháním se rozpadne na menší kousky) a ještě pár minut dusíme. Podle chuti přisolíme a vmícháme vajíčka. Když vajíčka "dojdou", je hotovo.
 


Podáváme s vařenými bramborami.

Dobrou chuť