Strana -90-

Speciální vepřový guláš

(Bez zrnka mleté papriky)

speciál guláš

Co pořád vymýšlet, abych se vyhnul stereotypům?
Tak například zase nové chutě......:>


Použité suroviny:

500g vepřová na guláš,  50g paprikový bok,  8 ks menších žampiónů,  2 velké cibule,  2 rajčata,  4 bílé papriky,  3 lžíce sádla,  1 kostka masox,  1 kostka slepičího vývaru,  1 lžička kari,  1/2 lžičky mletý zázvor,  1/2 lžičky mletého pepře,  1 lžička koření "CHAKALAKA"(www.grešík.cz),  3 lžíce hladké mouky,  asi 1/2 l vody,  sůl dle chuti.



Postup:
              
Nejraději používám kastroly opatřené nepřilnavým povrchem. Napřed dáme rozpustit sádlo a na kostičky nakrájený paprikový bok, přidáme všechno koření a na plátky pokrájené žampiony, orestujeme, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a dál restujeme asi 5 minut, za občasného míchání. Přidáme kostky masa, promícháme a ještě vše restujeme. Mezi tím očistíme a nakrájíme papriky a rajčata, dáme do úzké nádobky na mixování džusů a ponorným mixérem rozmixujeme na jemný džus. Rajčata je potřeba dávat do nádobky navrch, aby nejdříve pistila šťávu, která je potřebná na dokonalé rozmixování paprik. Kdaž je maso s ostatními ingrediencemi orestované, zaprášíme vše moukou, promícháme a zalijeme paprikovým džusem a trochou ohřáté vody. Přidáme masox, slepičí vývar a pod poklicí dusíme za občasného promícháný asi 50 minut, až maso změkne.

 
tak je dovařené

Tak se to dovařilo v nepřilnavém kastrolu.....
 


Podáváme s dušenou rýží.

 
vepřolečok
a ještě jeden talíř....

Dobrou chuť