|
Co pořád vymýšlet, abych se vyhnul stereotypům? Tak například zase nové chutě......:>
Použité suroviny:
500g vepřová na guláš,
50g paprikový bok,
8 ks menších žampiónů,
2 velké cibule,
2 rajčata,
4 bílé papriky,
3 lžíce sádla,
1 kostka masox,
1 kostka slepičího vývaru,
1 lžička kari,
1/2 lžičky mletý zázvor,
1/2 lžičky mletého pepře,
1 lžička koření "CHAKALAKA"(www.grešík.cz),
3 lžíce hladké mouky,
asi 1/2 l vody,
sůl dle chuti.
Postup:
Nejraději používám kastroly opatřené nepřilnavým povrchem. Napřed dáme rozpustit sádlo a na kostičky nakrájený paprikový bok, přidáme všechno koření a na plátky pokrájené žampiony, orestujeme, přidáme na drobno pokrájenou cibuli a dál restujeme asi 5 minut, za občasného míchání. Přidáme kostky masa, promícháme a ještě vše restujeme. Mezi tím očistíme a nakrájíme papriky a rajčata, dáme do úzké nádobky na mixování džusů a ponorným mixérem rozmixujeme na jemný džus. Rajčata je potřeba dávat do nádobky navrch, aby nejdříve pistila šťávu, která je potřebná na dokonalé rozmixování paprik.
Kdaž je maso s ostatními ingrediencemi orestované, zaprášíme vše moukou, promícháme a zalijeme paprikovým džusem a trochou ohřáté vody. Přidáme masox, slepičí vývar a pod poklicí dusíme za občasného promícháný asi 50 minut, až maso změkne.
|