Řízečky z vepřové
panenky

( inspirace mojí manželky)

Suroviny:
1/2 kg vepřové panenky, 2 celá vejce, 1 polévková lžíce Solamylu, kávová lžička sladké papriky, pepř, sůl, troška majoránky,2-3 stroužky utřeného česneku, olej na smažení.

Příprava:
Do porcelánové, či skleněné misky rozklepneme vejce, přidáme ostatní ingredience a vše dobře promícháme. Na plátky nakrájenou vepřovou panenku v připravené směsi namáčíme, do misky, nebo na hluboký talíř pokládáme na sebe a zbytkem směsi přelijeme.
Přikryjeme talířkem a na minimálně 24 hodin uložíme v chladu do lednice.

Když je vše dobře uleženo, prudce osmažíme po obou stranách v rozpáleném tuku.

Příloha:
Vařené brambory, nebo hranolky. K tomuto jídlu je vhodný  Okurkový, nebo rajčatový salát.

Nyní Vám přeji již jen Dobrou chuť !