|
Suroviny: 1/2 kg vepřové panenky, 2 celá vejce, 1 polévková lžíce Solamylu, kávová lžička sladké papriky, pepř, sůl, troška majoránky,2-3 stroužky utřeného česneku, olej na smažení.
Příprava: Do porcelánové, či skleněné misky rozklepneme vejce, přidáme ostatní ingredience a vše dobře promícháme. Na plátky nakrájenou vepřovou panenku v připravené směsi namáčíme, do misky, nebo na hluboký talíř pokládáme na sebe a zbytkem směsi přelijeme. Přikryjeme talířkem a na minimálně 24 hodin uložíme v chladu do lednice.
Když je vše dobře uleženo, prudce osmažíme po obou stranách v rozpáleném tuku.
Příloha: Vařené brambory, nebo hranolky. K tomuto jídlu je vhodný Okurkový, nebo rajčatový salát.
Nyní Vám přeji již jen Dobrou chuť !
|
|