|
Pro gurmány, co mají rádi ostré pokrmy. Nevypadá vábně, ale je velmi pikantní a dobré.
Použité suroviny:
1.) 4 plátky vepřové krkovice, 2 vajíčka, lžíce hlaské mouky, lžička karí, 1/2 lžičky pepře,1/2 lžičky soli, 4 lžíce rostlinného oleje.
2.)
2 lžíce sádla, ,
1 lžička mletého zázvoru,
2 lžičky kari koření,
1 lžička drceného kmínu,
2 větší cibule,
2 bílé papriky,
2 rajčata.
2 lžičky solamylu,
cca 2 dcl vody,
2 kostky slepičího bujónu,
1 lžička bazalky,
1 lžička oregano
Postup:
1.) Plátky krkovice naklepeme, posolíme a opepříme, na talíři rozšleháme vidličkou vejce, přidáme sůl, pepř, mouku a karí koření a olej. Vše řádně rozšleháme vidličkou na mastnou hmotu, ve které obalíme připravené plátky masa, položíme je na sebe do vhodné krabičky, (můžeme je ještě pokapat olejem) a uložíme je na 1-3 dny do chladničky.
2.)
V kastrolu rozpálíme sádlo přidáme zázvor, drcený kmín karí koření a pepř. Když je koření mírně opražené, krátce (asi 3 minuty jedna strana) osmažíme po obou stranách plátky naloženého masa, které pak odkládáme na připravený talíř. Když máme maso osmažené, přidáme do kastrolu nakrájenou cibuli, osmažíme ji až zesklovatí a přidáme nakrájenou papriku a rajčata a vše pod poklučkou dusíme, až zelenina pustí šťávu. Přidáme zbytek koření a slepičí bujón a vodu, necháme vře rozvařit a vložíme předsmažené plátky masa a pod pokličkou dusíme do měka za občasného opatrného míchání asi 40-50 minut. Když je maso měké, opatrně jej vyndáme na talíř, omáčku ve které budou i kousky sraženého vajíčka a kousky zeleniny rozmixujeme ponorným mixérem na jemnou omáčku, kterou zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce studené vody, promícháme, krátce povaříme a vložíme odložené maso. Ještě chvilku prohřejeme a můžeme podávat.
|