|
když jsem ještě pracovně jezdil do Německa, často jsem si dával tuhle baštu.....sice s hranolkama, ale i tak je to dobré.
Použité suroviny:
1.) 4 plátky vepřové krkovice, 2 vajíčka, sůl, pepř, hladká mouka, strouhanka, olej (tuk) na smažení.
2.)
2 lžíce sádla,
2 veliké cibule - pokrájet na drobno,
200g zahradních žampiónů - omyté pokrájet na půlky a půlky pokrájet na plátky,
1 nlžička kmín,
1/2 lžičky mletý zázvor,
1/2lžičky mletý pepř,
1 kostka hovězí bujón, nebo masox,
sůl podle potřeby,lžíce hladké mouky a 2 lžičky SOLAMYL.
Postup:
1.) (Připravíme klasické smažené řízky) Plátky krkovice naklepeme, posolíme a opepříme, obalíme v mouce, omočíme v rozšlehaných osolených vajíčkách, obalíme ve strouhance a osmažíme do zlatova na rozpáleném tuku.
2.)
V hrnci rospustíme sádlo, přidáme zázvor, pepř a kmín. Promíchneme, přidáme cibuli, mírně osolíme a do zlatova za občasného míchání osmažíme.
Když je cibule do zlatova osmažená, přidáme pokrájené žampióny a za občasného míchání dusíme do měkka. Když se vydusí voda ze žampíónů, vmícháme hladkou mouku, zalijeme asi 3dcl vodou ve které jsme rozvařili 1 kostku bujónu, nebo masoxu, zahustíme solamylem rozmíchaným ve trošce studené vody a za občasného míchání krátce povaříme.
Poznámka.: Pokud máte v lednici smažené obalované řízky, co zbyly po minulém svátečním obědě, osvědčilo se mi dát je na pařáček (co se používá na ohřev knedlí), a vařit je v páče 1,5-2 hodiny. Tak jemnou baštu jste ještě nejedli.
|
|