|
Chuť je mnohonáslbně lepší, než vzhled...
Použité suroviny:
500g drůbeží játra,
100g na drobno nakrájený špek,
2 ks větší cibule na drobno pokrájené,
2 lžíce sádlo,
2 lžíce hladké mouky,
1 lžička Karí koření,
1 kostka slepičí vývar,
1 lžička kmínu,
1 lžička bazalky,
1/2 lžičky mletý černý pepř,
asi 1/2l voda.
Postup:
Na rozpálené sádlo dáme špek, kmín, karí a na menší kousky pokrájená drůbeží játra. Restujeme a přidáme pepř a bazalku. Po chvilce restování vmícháme na drobno pokrájenou cibuli a pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě za občasného míchání asi 15 minut. Když se šťáva skoro vysmažila, vmícháme hladkou mouku, zalijeme teplou vodou, přidáme kostku slepičího vývaru a dobře promícháme. Vaříme ještě asi 10 minut a je hotovo.
|
|