Strana -84-

Drůbeží
játra
na karí
a bazalce

Chuť je mnohonáslbně lepší, než vzhled...


Použité suroviny:
500g drůbeží játra, 100g na drobno nakrájený špek, 2 ks větší cibule na drobno pokrájené, 2 lžíce sádlo, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička Karí koření, 1 kostka slepičí vývar, 1 lžička kmínu, 1 lžička bazalky, 1/2 lžičky mletý černý pepř, asi 1/2l voda.

Postup:
              
Na rozpálené sádlo dáme špek, kmín, karí a na menší kousky pokrájená drůbeží játra. Restujeme a přidáme pepř a bazalku.
Po chvilce restování vmícháme na drobno pokrájenou cibuli a pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě za občasného míchání asi 15 minut. Když se šťáva skoro vysmažila, vmícháme hladkou mouku, zalijeme teplou vodou, přidáme kostku slepičího vývaru a dobře promícháme. Vaříme ještě asi 10 minut a je hotovo.

 

 


Podáváme s vařenou rýží, nebo s chlebem.


Doba přípravy:  cca 30 minut

Dobrou chuť