Strana -82-

Tajemná krkovička




Použité suroviny na 5 porcí:
750g (5 ks) asi 1cm silné plátky krkovičky, 10 ks větší brambor - oloupat, omýt a nakrájet na kolečka, 3 ks cibule nakrájené na drobno, 2 ks větší mrkev omýt a nakrájet na kolečka, 5 ks bílá paprika omýt a nakrájet na drobno, 5 ks rajče omyté nakrájet na drobno, 200g zahradní žampióny, 150 g niva - nastrouhat na jemném struhadle, sůl, asi 4 lžíce sádla.
Koření:
curry koření, drcený kmín, pálivá paprika, oregano, bazalka, zázvor.

Postup:
              
Pekáč vymažeme sádlem, dno pokryjeme plátky brambor, posolíme, položíme kolečka mrkve, posolíme, poprášíme curry kořením a zázvorem, plátky krkovičky posolíme, poprášíme pálivou paprikou navrstvíme cibuli a poklademe vedle sebe na cellou plochu pekáče, pokryjeme vrstvou žampionů, přidáme vrstvu brambor, bílou papriuy, posolíme pokmínujeme, poprášíme curry kořením, navrstvíme postrouhanou nivu, pokryjeme vrstvou brambor, posolíme, poprášíme drceným kmínem a navrch rozprostřeme pokrájrná rajčata. Posolíme , přikryjeme víkem a dáme do předehřáté trouby na 1,5 hodiny péci při teplotě 180°C.

 

 


Jednotlivé porce odebíráme z pekáče podběračkou napříč.

Doba přípravy:  1,5 hodiny

Dobrou chuť