Strana -81-

Aljašská treska v alobalu




Použité suroviny na 2 porce:
250-500g (2 ks) "Aljašská treska mražená, 8 plátků moravské uzené, 4 plátky debrecínky, 8 ks menší brambory - omýt, nakrájet na kolečka asi 1 cm silná, 2 paličky kulatý česnek- nakrájet na kolečka, 1 mrkev - omýt, nakrájet na kolečka, 1 ks bílá paprika - nakrájet na proužky, 1 cibule nakrájená na kolečka, 2 ks rajče nakrájet na kolečka, 1 lžička Vegety, bazalka, oregano, sůl, 1 lžička drcený kmín, 1 lžíce másla na vymaštění alobalů,

Postup:
              
Na každou porci připravíme větší kus alobalu, vprostřed pomažeme máslem plochu velikou asi jako plátek zmražené ryby, položíme plátky moravského uzeného, na které položíme rybu. Osolíme, poprášíme drceným kmínem, bazalkou a oreganem, pokryjeme plátky česneku, plátky mrkve, posypeme vegetou, pokryjeme plátky brambor, posolíme, poprášíme drceným kmínem, položíme proužky papriky,kolečka cibule, rajčata, poprášíme vegetou, navrch přikryjeme plátky moravského uzeného a alobal zabalíme tak, aby vše bylo dobře uzavřeno a šťáva nemohla vytéci. Položíme na pečící plech a dáme do trouby při 180°C na 1 hodinu péci.

 




 


I s alobalem přendáme na oválné talíře, alobal rozbalíme, přebytečné okraje můžeme odstranit nůžkami a podáváme.

Doba přípravy:  1,5 hodiny

Dobrou chuť