|
Použité suroviny na 2 porce:
250-500g (2 ks) "Aljašská treska mražená,
8 plátků moravské uzené,
4 plátky debrecínky,
8 ks menší brambory - omýt, nakrájet na kolečka asi 1 cm silná,
2 paličky kulatý česnek- nakrájet na kolečka,
1 mrkev - omýt, nakrájet na kolečka,
1 ks bílá paprika - nakrájet na proužky,
1 cibule nakrájená na kolečka,
2 ks rajče nakrájet na kolečka,
1 lžička Vegety,
bazalka,
oregano,
sůl,
1 lžička drcený kmín,
1 lžíce másla na vymaštění alobalů,
Postup:
Na každou porci připravíme větší kus alobalu, vprostřed pomažeme máslem plochu velikou asi jako plátek zmražené ryby, položíme plátky moravského uzeného, na které položíme rybu. Osolíme, poprášíme drceným kmínem, bazalkou a oreganem, pokryjeme plátky česneku, plátky mrkve, posypeme vegetou, pokryjeme plátky brambor, posolíme, poprášíme drceným kmínem, položíme proužky papriky,kolečka cibule, rajčata, poprášíme vegetou, navrch přikryjeme plátky moravského uzeného a alobal zabalíme tak, aby vše bylo dobře uzavřeno a šťáva nemohla vytéci. Položíme na pečící plech a dáme do trouby při 180°C na 1 hodinu péci.
|
|