Strana -79-

Gurmániho sekaná

Velmi jemná sekaná nastavená strouhanými bramborami


Použité suroviny:
1000g ochucené mleté maso (například KAUFLAND), 100g na drobno nakrájený salám "paprikáš", 1 ks na drobno nakrájená klobáska, 4 ks středně veliké brambory - oškrábat a na jemné nudličky nastrouhat, 3 ks bílá paprika - nakrájet na jemné kousky, 1 lžíce koření na mletá masa, 3 ks vejce (ze 2 vajec oddělíme bílky), 1 lžička Vegety, 1 kostka slepičí vývar (uvaříme vývar na podlití), strouhanka na zahuštění dle potřeby, 4 lžíce sádla na vymaštění pekáče,

Postup:
              
Všechny ingredience v míse dobře promícháme, zahustíme strouhankou tak, aby se dala vytvořit konzistentni šiška, kterou přemístíme na sádlem vymaštěný pekáč. Upravíme tvar, potřeme bílkem ze 2 vajec, podlijeme slepičím vývarem a dáme do trouby při 200°C na 1 hodinu péci.

 




 


Podáváme s vařeným bramborem, nebo s chlebem.
Jako příloha je vhodný nějaký salát.

Doba přípravy:  1,5 hodiny

Dobrou chuť