Vepřové na zázvoru a bylinkách

Suroviny:
1/2 kg  vepřové maso na guláš, 1 balení sojové maso (kousky) 2 větší cibule, 1 palice česneku, 4 zelené papriky, cca 5 dkg špeku, 1 polévková lžíce sádla, 3 kávové lžičky mletého zázvoru, 1 lžička provensálského koření, špetka bazalky, špetka oregana, špetka majoránky, 1 lžička sladké papriky sůl, 1 kostka masoxu, 2 polévkové lžíce hladké mouky na zahuštění.

Postup přípravy:
cca v 1/2 l vody s 1 kostkou  masoxu povaříme sojové maso po dobu asi 20 minut (bez poklice), vývar scedíme pro pozdější použití. Mezi tím si připravíme suroviny, (na drobno pokrájíme špek, papriku, oloupanou cibuli, se solí rozetřeme česnek a pokrájíme vepřové maso na drobné kostky).

Do hrnce dáme na lžíci sádla oškvařit špek, přidáme mletý zázvor a mezi prsty rozdrcené bylinky - provensálské koření, bazalku, oregano, majoránku a rozetřený česnek. Vařečkou pomícháme, přidáme pokrájené vepřové maso, povařené kostky sojového masa, promícháme a přidáme 1 lžičku sladké papriky, na drobno nakrájenou cibuli a zelenou papriku, vše promícháme a dusíme pod poklicí cca 45 minut za občasného míchání, postupně podléváme vývarem, ve kterém jsme vařili sojové maso.
Nakonec v cca 1 dcl studené vody rozkvedláme hladkou mouku a za stálého míchání pomalu vlijeme do omáčky, povaříme za občasného míchání asi 10 minut a mňamka je připravena k podávání.

Jako ozdobu lze posypat  drobně pokrájenou cibulí, zelenou paprikou a přizdobit rajčetem.

Jako příloha:
Se hodí docela dobře čerstvý chléb, vařené brambory, nebo rýže.

Nyní Vám přeji již jen Dobrou chuť !