|
Plněné papriky mám rád, ale menší menší změna neškodí...
Použité suroviny:
400g Gothajský salám,
150g Eidam,
110g Niva,
1 velká cibule,
1 lžíce petrželové natě nadrobno pokrájené,
3 vejce,
1 lžička Vegety,
1/2 lžičky muškátový květ,
8 ks bílá paprika,
3-4 ks rajče,
100g moravské uzené,
50g česnekový bok (nebo anglická slanina),
1 balíček plátkového toustového sýra,
3 lžíce sádla,
Postup:
Salám pokrájíme na kostičky asi 5x5mm, sýr nastrouháme, cibuli nakrájíme na drobno, přidáme petrželovou nať s kořením, vejce a vše dobře promícháme. Směs naplníme do očistěných paprik a zakryjeme odříznutým koncem se stopkou. Pokládáme střídavě na sádlem vymaštěný pekáček, papriky pokryjeme moravským uzeným a česnekovým bokem (nebo anglickou slaninou), navrch dáme na kolečka nakrájená rajčata. V rozehřáté troubě pečeme odkryté při 200°C asi 1/5 hod. Naonec pokryjeme plátky toustového sýra a ještě asi 10 minut necháme v troubě dojít. Během pečení není třeba podlévat, papriky a rajčata "vypotí" dost tekutiny.
|
|