Strana -78-

Pečené plněné papriky




Plněné papriky mám rád, ale menší menší změna neškodí...


Použité suroviny:
400g Gothajský salám, 150g Eidam, 110g Niva, 1 velká cibule, 1 lžíce petrželové natě nadrobno pokrájené, 3 vejce, 1 lžička Vegety, 1/2 lžičky muškátový květ, 8 ks bílá paprika, 3-4 ks rajče, 100g moravské uzené, 50g česnekový bok (nebo anglická slanina), 1 balíček plátkového toustového sýra, 3 lžíce sádla,

Postup:
              
Salám pokrájíme na kostičky asi 5x5mm, sýr nastrouháme, cibuli nakrájíme na drobno, přidáme petrželovou nať s kořením, vejce a vše dobře promícháme. Směs naplníme do očistěných paprik a zakryjeme odříznutým koncem se stopkou. Pokládáme střídavě na sádlem vymaštěný pekáček, papriky pokryjeme moravským uzeným a česnekovým bokem (nebo anglickou slaninou), navrch dáme na kolečka nakrájená rajčata. V rozehřáté troubě pečeme odkryté při 200°C asi 1/5 hod. Naonec pokryjeme plátky toustového sýra a ještě asi 10 minut necháme v troubě dojít. Během pečení není třeba podlévat, papriky a rajčata "vypotí" dost tekutiny.

 




 


Podáváme s vařeným bramborem, nebo s chlebem.


Doba přípravy:  2 hodiny

Dobrou chuť