Strana -77-

Pálivec...

Rád snídám zeleninu, a leča jsem trochu přejeden,tak mě napadla menší změna...


Použité suroviny:
2 lžíce sádla, 3 stroužky česneku-pokrájet na tenké plátky, 1 veliká cibule-překrojit na půl a pokrájet na tenká půlkolečka, 4 bílé papriky, zbavit jádřinců a pokrájrt na kolečka asi 1 cm, 2 rajčata - pokrájet na drobno i se šlupkou, 2 ks ostravské klobásy - oloupat střívko, nakrájet na půlkolečka, cca 2 dcl rajčatový džus, 1/2 lžičky mletý zázvor, 1/2 lžičky curry koření, 1/2 lžičky muškátového květu, 1/2 lžičky bílý pepř mletý, 1 lžička provensálské koření, 1 lžička vegetka, 2 vrchovaté lžičky solamylu, sůl podle potřeby, 1 lžička másla

Postup:
              
V hrnci rospustíme sádlo, přidáme česnek, zázvor, curry, muškátový květ a provensálské koření. Promíchneme, přidáme cibuli, vegetku, bílý pepř a mícháme, až cibulka lehce zesklovatí. Přidáme papriku, opět promícháme a necháme asi 2 minuty pod pokličkou dusit. Vmícháme rajčata a dál dusíme asi 2-3 minuty a přidáme klobásku, zalijeme rajčatovým džusem a dusíme pod pokličkou za občasného míchání asi 15 minut. Nakonec vmícháme v rajčatovém džusu rozmíchamý solamyl, ještě povaříme asi 3 minuty za občasného míchání, dochutíme lžičkou másla, vegetkou, případně dosolíme a můžeme podávat.

 




 


Podáváme s chlebem.
Jako hlavní jídlo se hodí k dušené rýži, nebo k vařeným bramborám, případně mezi 2 placky bramboráku.

Doba přípravy:  25 minut

Dobrou chuť