|
Rád snídám zeleninu, a leča jsem trochu přejeden,tak mě napadla menší změna...
Použité suroviny:
2 lžíce sádla,
3 stroužky česneku-pokrájet na tenké plátky,
1 veliká cibule-překrojit na půl a pokrájet na tenká půlkolečka,
4 bílé papriky, zbavit jádřinců a pokrájrt na kolečka asi 1 cm,
2 rajčata - pokrájet na drobno i se šlupkou,
2 ks ostravské klobásy - oloupat střívko, nakrájet na půlkolečka,
cca 2 dcl rajčatový džus,
1/2 lžičky mletý zázvor,
1/2 lžičky curry koření,
1/2 lžičky muškátového květu,
1/2 lžičky bílý pepř mletý,
1 lžička provensálské koření,
1 lžička vegetka,
2 vrchovaté lžičky solamylu,
sůl podle potřeby,
1 lžička másla
Postup:
V hrnci rospustíme sádlo, přidáme česnek, zázvor, curry, muškátový květ a provensálské koření. Promíchneme, přidáme cibuli, vegetku, bílý pepř a mícháme, až cibulka lehce zesklovatí. Přidáme papriku, opět promícháme a necháme asi 2 minuty pod pokličkou dusit. Vmícháme rajčata a dál dusíme asi 2-3 minuty a přidáme klobásku, zalijeme rajčatovým džusem a dusíme pod pokličkou za občasného míchání asi 15 minut. Nakonec vmícháme v rajčatovém džusu rozmíchamý solamyl, ještě povaříme asi 3 minuty za občasného míchání, dochutíme lžičkou másla, vegetkou, případně dosolíme a můžeme podávat.
|
|