Strana -75-

Jihočeská kulajda

Protože jsem dnes 27.května 2007 našel svého prvního letošního hříbka, takto jsem s ním naložil"


Použité suroviny:
3 lžíce másla, 2 cibule, čerstvý hříbek(nebo jiná houba),3 brambory, 1 smetana na vaření, hrstička pokrájeného kopru, nebo sterilovaný kopr v kyselém nálevu, 1 kostka slepičího vývaru, 2 vajíčka, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce octa, asi 1,5l vody

Postup:
              
Rozpustíme máslo, přidáme na jemno pokrájenou oloupanou cibuli, po chvilce míchání přidáme na kostičky pokrájenou očistěnou a omytou houbu, chvíli ještě za občasného míchání smažíme a zalijeme ohřátou vodou. Přidáme 1 kostku slepičího vývaru a asi 20 minut vaříme pod pokličkou.Pak přidáme oloupané a na drobné kostky nakrájené brambory a vaříme další 1/4hodinu,přidáme kopr, vmícháme v trošce vody rozkvedlanou hladkou mouku, (podle chuti zahustíme)a přidáme ocet.Po chvilce vaření vmícháme smetanu a rozkvedlaná vajíčka,ještě chvilku povaříme, podle chuti dosolíme a je hotovo.

 

 

Na talíři lze dochutit "glutasolem" a troškou mletého pepře.

Dobrou chuť