|
Použité suroviny: 1/2 kg kližky,
4 cibule, 1 mrkev, 2 menší petržele, kousek cerelu, 6 lžic stolní
olej 4 zelené papriky, 1 konzerva
(400g)krájené žampiony, 1 lžička mletého zázvoru,
3 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky , 1 lžička majoránky,
1/2 lžičky granulovaného česneku, 3 kostky masového vývaru, sůl,
4 lžíce polohrubé mouky, instantní jíška dle potřeby. Postup:
Po ránu nakrájíme kližku na
menší kousky, prosolíme, přidáme majoránku, mletý zázvor, silně pálivou
papriku, granulovaný česnek, zalijeme stolním olejem, promícháme a necháme
asi 3 hodiny odležet.
Když je maso odleželé, slijeme olej do kastrolu, rozpálíme, vmícháme
nadrobno nakrájenou cibuli a upražíme lehce do hněda. Přidáme
maso, lehce orestujeme, přidáme sladkou papriku, polohrubou mouku, promícháme
a chvilku restujeme za občasného míchání. Poté zalijeme asi 1,5 l vroucí
vodou, přidáme kostky vývaru a pod poklicí vaříme za občasného promíchání
asi 40 minut. Pak přidáme krájené žampiony, nadrobno nakrájenou kořenovou
zeleninu a po 10-ti minutách vaření vmícháme pokrájenou zelenou papriku a
vaříme pod poklicí za občasného promíchání dalších 20 minut. Nakonec můžeme
upravit hustotu přidáním instantní jíšky.
|
|