|
Použité suroviny: 1/2 kg kližky,
4 cibule, 2 lžíce sádla, 1 zelená paprika, 1 konzerva
(400g) zelené fazolové lusky krájené v mírně slaném nálevu, 1 lžička mletého zázvoru,
3 lžičky sladké papriky, 1 lžička pepře, 1 lžička majoránky, 1 lžička
jemně drceného badyánu, 2 kostky masového vývaru, sůl, 5
kuliček jalovce, 2 lžíce polohrubé mouky na zahuštění, 2 lahve světlého piva,
1 dcl Tuzemáku. Postup:
Na sádle zpěníme zázvor,
přidáme nakrájenou cibuli a mícháme, až cibulka zesklovatí.
Vmícháme ostatní koření a na kostičky pokrájené maso,
krátce orestujeme a zalijeme pivem. Pod pokličkou vaříme asi 60 minut
(podle stáří býčka i déle, až maso skoro změkne), přidáme nadrobno
pokrájenou papriku, Tuzemák , po 20-ti minutách zahustíme
polohrubou moukou rozkvedlanou v nálevu (scezeném z fazolových lusků) a neacháme ještě chvilku
povařit. Přidáme fazolové lusky z konzervy a po jejich prohřátí podáváme.
Podle zásady české
kuchyně je lepší ohřátý až druhý den!
|
|