- strana 72 -

Krkovička "Dijón" 

 

 

Použité suroviny:

2 plátky krkovice bez kosti, 4 lžičky Dionské hořčice, 1 konzerva krájených žampionů, 1 cibule, 3 papriky (nebo paprika scezená z leča), sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sádla, nebo olej na smažení, 2 naběračky vývaru, 1 lžička Vegetky a snítka kadeřavé petrželky na ozdobu.
Postup:

 Krkovičku naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách a po obou stranách natřeme Dionskou hořčicí a obalíme v hladké mouce. Prudce osmahneme krátce po obou stranách na rozpáleném tuku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, žampiony (bez nálevu) a dusíme. Občas podlijeme lákem ze žampionů a vývarem. asi za 15 minut přidáme na proužky nakrájenou papriku a dalších 15 minut dusíme, občas zamícháme a podlijeme vývarem. Nakonec přidáme Vegetku a podáváme.

Jako příloha se hodí vařený, nebo osmažený brambor, ozdobíme petrželkou.

 

Dobrou chuť !