- strana 72 - | |||
Krkovička "Dijón" |
|||
|
|||
Použité suroviny: |
|||
2 plátky krkovice bez kosti, 4 lžičky Dionské hořčice, 1 konzerva krájených žampionů, 1 cibule, 3 papriky (nebo paprika scezená z leča), sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce sádla, nebo olej na smažení, 2 naběračky vývaru, 1 lžička Vegetky a snítka kadeřavé petrželky na ozdobu. | |||
Postup: | |||
Krkovičku naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách a po obou stranách natřeme Dionskou hořčicí a obalíme v hladké mouce. Prudce osmahneme krátce po obou stranách na rozpáleném tuku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, žampiony (bez nálevu) a dusíme. Občas podlijeme lákem ze žampionů a vývarem. asi za 15 minut přidáme na proužky nakrájenou papriku a dalších 15 minut dusíme, občas zamícháme a podlijeme vývarem. Nakonec přidáme Vegetku a podáváme. Jako příloha se hodí vařený, nebo osmažený brambor, ozdobíme petrželkou.
|
|||
Dobrou chuť ! |