- strana 71 -

Polévka 3 vůní

Co se třemi vývary z minulého receptu?

Tady je jedna z možností: 

 

 

Použité suroviny:

Vývar z uzeného vepřového boku, vývar z předního hovězího a vývar z vepřové kýty (viz.recept na Velikonoční nádivku), 2 mrkve, 1 petržel, kousek celeru, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 2 vajíčka, 1 lžička Vegetky.
Postup:

 Vývary slijeme do jednoho hrnce, přidáme koření a zeleninu a asi 1/2 hodiny vaříme. Zeleninu vyndáme, rozdrtíme na talíři vidličkou a vrátíme zpět. Vmícháme vajíčka, která necháme trošku zdrcnout. Dochutíme Vegetkou, na talíř pak přidáme pokrájenou pažitku, nebo petrželovou nať.

 

Dobrou chuť !