- strana 69 -

Závitky "kolibřík"

Měl jsem plátky velikosti menších roštěnek, chuť byla na ptáčky. 

Co s tím........?

Byly z toho "kolibříci"

 

Použité suroviny:

6 menších plátků hovězího zadního, 1/2kg cibule, 3 dkg špek, 3 lžíce sádla, 2 sladkokyselé okurky Dijonská hořčice ostrá, sůl, pepř mletý, bazalka, drcený kmín, nové koření, bobkový list, 2 lžíce hladké mouky, 2 kostky masox, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 sladká smetana do omáčky, MAGGI.
Postup:
Maso naklepeme, z obou stran posolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí, poprášíme bazalkou a drceným kmínem,  položíme plátek cibule, pláteček špeku, srolujeme do pevné ruličky, sešpendlíme párátkem a obalíme v hladké mouce. 

Na rozpáleném sádle lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme mini - závitky, zalijeme 11/2 l horkou vodou, přidáme bobkový list, nové koření, masox, nadrobno nakrájené okurky a vaříme pod pokličkou za občasného míchání asi 1 1/4 hodiny.

Podle chuti přidáme Maggi koření, vmícháme smetanu s trochou rozkvedlané polohrubé mouky a ještě asi 1/4 hod. dovaříme.

Podáváme s kynutým knedlíkem....

 

Dobrou chuť !