- strana 69 - | |||
Závitky "kolibřík" |
|||
|
|||
Použité suroviny: |
|||
6 menších plátků hovězího zadního, 1/2kg cibule, 3 dkg špek, 3 lžíce sádla, 2 sladkokyselé okurky Dijonská hořčice ostrá, sůl, pepř mletý, bazalka, drcený kmín, nové koření, bobkový list, 2 lžíce hladké mouky, 2 kostky masox, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 sladká smetana do omáčky, MAGGI. | |||
Postup: | |||
Maso naklepeme, z
obou stran posolíme, opepříme, z jedné strany potřeme hořčicí,
poprášíme bazalkou a drceným kmínem, položíme plátek cibule,
pláteček špeku, srolujeme do pevné ruličky, sešpendlíme párátkem
a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném sádle lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme mini - závitky, zalijeme 11/2 l horkou vodou, přidáme bobkový list, nové koření, masox, nadrobno nakrájené okurky a vaříme pod pokličkou za občasného míchání asi 1 1/4 hodiny. Podle chuti přidáme Maggi koření, vmícháme smetanu s trochou rozkvedlané polohrubé mouky a ještě asi 1/4 hod. dovaříme. Podáváme s kynutým knedlíkem....
|
|||
Dobrou chuť ! |