Lečo se salámem a vajíčkem

Chudé studentské jídlo

Suroviny:
4 ks větší cibule; 6 ks rajčat; 4 zelené papriky; 20 dkg Gothajský salám; 3 vajíčka; špetka soli; lžička mletého zázvoru; špetka drceného kmínu; Polévková lžíce másla.

Příprava:
Do rendlíku dáme na sporáku rozpustit máslo, přidáme lžičku mletého zázvoru a necháme zpěnit. Přidáme oloupanou nadrobno pokrájenou cibulku a za občasného míchání osmahneme až zesklovatí, přidáme špetku drceného kmínu a vložíme na kostky (asi 1,5 cm silné ) pokrájeného slupky zbaveného  gothajského salámu a lehce osmažíme. Po chvilce přidáme na nudličky nakrájenou (jádřinců zbavenou) zelenou papriku,  promícháme a necháme dusit pod pokličkou. Mezi tím nadrobno pokrájíme rajská jablíčka, která přidáme do rendlíku a opět lehce promícháme.  Přidáme podle chuti sůl a dusíme asi 15 minut, až zelenina změkne, načež  vmícháme  vajíčka odstavíme rendlík z hořáku a necháme pod pokličkou dojít.

Jako přílohu podáváme vařené nové brambory omaštěné máslem, nebo bílé pečivo.

Nyní Vám přeji již jen
Dobrou chuť !