- Strana 67 -
       "Merenda"


     

Použité suroviny
cca 1 kg "moravské zelí" (co zbylo po "vepřo, knedlo, zelo"), cca 1 kg brambor, 25 dkg uzené maso (nebo 1 kg uzená žebra), 3 nožičky šunkových (nebo jiných) klobás. 3 cibule, 4 lžíce sádla.

 

Postup:

Do přiměřeného množství vody dáme uvařit uzené maso (či žebra), když je maso skoro měkké, přidáme na ohřátí  klobásky. Uvaříme brambory v osolené vodě (bez kmínu!), scedíme a lehce pošťoucháme ( ne úplně do jemna jako na kaši!). Vmícháme na kostičky nakrájené uzené maso a klobásku, vmícháme ohřáté zelí, co zbylo po vepřové baště, dochutíme solí a již zbývá jen na sádle usmažit jemně nakrájenou cibulku na omaštění.

 



Dobrou chuť !