- Strana 66 -
Guláš selky Bělky


     

Použité suroviny
1 kg cibule, 3/4 paličky česneku,  4 polévkové lžíce sádla, 1/2kg přední hovězí nakrájené na kostky, 1/2 kg vepřová krkovice nakrájená na kostky, 1 lžička zázvoru, 1 lžička čili paprika, 1 lžička soli, 2 polévkové lžíce sladké červené papriky, 1 lžička majoránky, 1 polévková lžíce francouzké hořčice, 3 bobkové listy, 4 lžíce instantní jíšky, 1 šlehačka.

 

 

Postup:

Na rozpuštěné sádlo přidáme mletý zázvor,   nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět za občasného míchání. Přidáme majoránku, čili papriku, sůl, masox a sladkou papriku. Promícháme a přidáme hovězí maso,  za občasného míchání dusíme asi 5 minut, přidáme rozmačkaný česnek, bobkový list, hořčici, lehce podlijeme teplou vodou a za občasného míchání dusíme asi 35 minut. Pak vmícháme vepřové maso, podlijeme asi 1 l teplé vody a vaříme vše do měkka asi 3/4 hodiny. Když je maso měkké, vmícháme instantní jíšku podle požadované hustoty omáčky, po chvilce varu vmícháme šlehačku, ještě krátce povaříme a je hotovo. Můžeme dochutit solí, majoránkou a maggi kořením.

Jako příloha se hodí těstoviny, nebo lépe kynutý knedlík.



Dobrou chuť !