Strana -64-

Zadělávané ředkvičky

Použité suroviny: ( 4 porce)
 

2lžíce jedlý olej, 1 lžička mletý zázvor, 1/2 lžičky muškátový květ, 1 větší cibule, 2 svazky ředkviček (může být i výce- dle chuti), 1/2 lžičky chilies paprika,1/2 lžičky provensálské koření, 1/2 lžičky bazalka, 1/2 lžičky oregano, 1 kostka slepičí bujón, 3 polévkové lžíce hladké mouky na zahuštění a asi 0,4 l mléka, troška octa.

Postup:
 

Na rozpálený olej dáme mletý zázvor, muškátový květ, jemně pokrájenou cibuli necháme zesklovatět a přidáme omyté na kostky nakrájené ředkvičky a chvilku restujeme za stálého míchání. Přidáme zbytek koření, kostku bujónu a pod pokličkou dusíme do měkka. Nato zasypeme moukou, promícháme a vmícháme mléko, až vznikne hladká omáčka. Podle potřeby můžeme doředit teplou vodou, provaříme za občasného míchání a nakonec můžeme lehce přikyselit octem.



Příloha:
Kynutý knedlík.

Dobrou chuť !