|
Použité suroviny: ( 4 porce) A) na naložení: 500 g Vepřové plecko, 1 lžička rychlosůl, 1 lžička soli, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička oregana, 1 lžička provensálského koření, 1 lžička bazalky, 1 lžička estragonu, 2 lžičky curry koření, 1/2 lžičky kayenského pepře, 4 lžičky kukuřičného škrobu, 0,5 dcl vody, 1 dcl rostlinný olej .
Maso nakrájíme na nudličky, důkladně promícháme se všemi ingrediencemi a v chladničce necháme alespoň 24 hodin uležet.
B) další suroviny: Lžíce sádla, 1 balíček mražené čínské zeleniny, sojová omáčka.
C) na oblohu: 2 cibule, 1 rajče, kousek červené papriky, 5 listů čínského zelí, sůl, citron, sojová omáčka, plnotučná hořčice.
Postup: Alespoň 1 hodinu předem připravíme ingredience na oblohu. Cibuli nakrájíme na jemno, dáme do salátové misky a prosolíme. . Listy čínského zelí opereme, oddělíme vrchní zelenou část listů a nakrájíme na nudličky lehce prosolíme a pokapeme citrónovou šťávou a olejem, zvlášť na kostičky nakájíme spodní dužnatou (košťálovou) část, lehce prosolíme a pokapeme sojovou omáčkou. Vše necháme odležet.
Na pánvici rozpustíme sádlo, přidáme naložené maso prudce orestujeme. Pak přidáme mraženou čínskou zeleninu a pod pokličkou dusíme asi 20 minut, dochutíme sojovou omáčkou a je hotovo.
Příloha: Vařené, na sádle osmažené brambory.
Dobrou chuť !
|
|