|
Použité suroviny: A) na naložení: 500 g hovězí maso na guláš, 1 lžička rychlosůl, 1 lžička soli, 1 lžička oregana, 1 lžička provensálského koření, 1 lžička bazalky, 1/2 lžičky pepře, 4 lžičky kukuřičného škrobu, rostlinný olej na zalití.
Kostky masa promícháme se všemi ingrediencemi a zalijeme olejem, aby bylo ponořené a v chladničce necháme alespoň 24 hodin uležet.
B) další suroviny: 3 cibule, 3 lžíce sádla, 1/2 lžičky estragonu, 7 kuliček jalovce, 2 bobkové listy, 10 spařených a oloupaných rajčat, sklenička paprikového leča, 2 kostky masoxu.
Postup: V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a naložené maso lehce orestujeme. Pak přidáme 1/2 l horké vody, estragon, jalovec a bobkový list, masox a pod pokličkou vaříme asi 30 minut. Pak přidáme na 1/4 nakrájená oloupaná rajčata a dalších cca 25 minut vaříme, vmícháme paprikové lečo, zahustíme jíškou, lehce povaříme a je hotovo.
Příloha: Vařené těstoviny, například vřetena.
Dobrou chuť !
|
|