|
Použité suroviny:
500 g vepřová játra, 2 cibule, 1/2 lžičky mletý zázvor, 1/2 lžičky kayenský pepř, 1 lžička kmínu, 2 lžíce sádla, 50 g špeku, 200 g špeku, 200 g Niva, 8 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 1 kostka vývaru, 1 lžíce instantní jíšky, 3/4 l vody.
Postup: V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme pokrájený špek, zázvor zpěníme, pak kayenský pepř, játra / restujeme asi 2 minuty, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, asi 5 minut ostře restujeme, vmícháme nastrouhanou nivu až se rozpustí a podlijeme vroucí vodou. Přidáme ostatní koření a asi 30 minut vaříme.Nakonec přidáme kostku hovězího vývaru a zahustíme jíškou. Promícháme a asi po 5 minutách odstavíme.
Příloha: Vařená rýže.
Dobrou chuť !
|
|