Strana -56-

Hovězí po ITALSKU

Jednou se špagetami a sýrem………………..
podruhé s kolínky, či s jinými těstovinami.


Použité suroviny:
A)
500 g hovězí přední, 1 lžička oregano, 1 lžička bazalky, 1 lžička provensálské koření, 1 lžička čili papriky, 1 lžička rychlosoli, 4 lžičky jemného kukuřičného škrobu, 1,5 dl rostlinného oleje.
B)
4 cibule, 8 čerstvých žampionů, 8 - 10 rajčat, 2 lžíce sádla, 1 lžička mletého zázvoru, 2 kostky hovězí bujón, 3 lžíce polohrubé mouky, nebo instantní jíška.
C)
15 dkg strouhaný sýr na posypání.

Postup:

1-3 dny předem :
Hovězí maso pokrájíme na kostky, dáme do misky a přidáme všechny ingredience, dobře promícháme, přikryjeme a uložíme do chladničky (maso musí být ponořené v oleji).

V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme mletý zázvor, na drobno pokrájenou cibuli necháme zesklovatět, přidáme oloupané a na plátky nakrájené žampiony, lehce orestujeme a vmícháme naložené maso. Vše pod pokličkou asi 1/2 hodiny za občasného míchání dusíme. Pak přidáme spařená a oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky, hovězí bujón, podlijeme ohřátou vodou a ještě asi 1/2 hodiny vaříme. Nakonec vmícháme mouku rozkvedlanou v trošce studené vody, nebo jen zahustíme instantní jíškou.


Dobrou chuť !