|
Použité suroviny:
250 g rýže, 2 cibule, 400 g (1 konzerva) vepřové maso ve vlastní šťávě, 4 kyselé okurky, 1 konzerva hrášku ve slaném nálevu (420 g ),1 lžíce sádla, 1 lžička soli, 1 lžička drceného kmínu, špetka mletého pepře. Na ozdobu konzervu leča (paprika v rajské šťávě)..
Postup: Vypranou rýži uvaříme v asi 3,5 dl osolené vody, do které přidáme jemně nakrájenou cibuli. Pak v hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájené maso z konzervy včetně sádla a šťávy, přidáme scezený hrášek z konzervy, drcený kmín, pepř a prohřejeme. Nakonec vmícháme uvařenou rýži a na kostičky nakrájené kyselé okurky.
Na talíři obložíme paprikou z ohřáté konzervy leča.
Dobrou chuť !
|
|