Strana -55-

Rizoto s hráškem

Nevypadá sice vábně, protože jsem přidal drcený kmín, ale dá se jíst ……...


Použité suroviny:

250 g rýže, 2 cibule, 400 g (1 konzerva) vepřové maso ve vlastní šťávě, 4 kyselé okurky, 1 konzerva hrášku ve slaném nálevu (420 g ),1 lžíce sádla, 1 lžička soli, 1 lžička drceného kmínu, špetka mletého pepře.   Na ozdobu konzervu leča (paprika v rajské šťávě)..   


Postup:
Vypranou rýži uvaříme v asi 3,5 dl  osolené vody, do které přidáme jemně nakrájenou  cibuli. Pak v hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na kostičky nakrájené maso z konzervy včetně sádla a šťávy, přidáme scezený hrášek z konzervy, drcený kmín, pepř a prohřejeme. Nakonec vmícháme uvařenou rýži a na kostičky nakrájené kyselé okurky.

Na talíři obložíme paprikou z ohřáté konzervy leča.


Dobrou chuť !