|
Suroviny: 1/2 kg vepřové ledvinky (3 ks), 2 lžíce sádla, 2 větší cibule, 8 ks rajčat, 1 vrchovatá lžička mletého zázvoru, 1 lžička oregana, 1 lžička kmínu, 1/2 lžičky mletého pepře, 1 lžíce instantní jíšky, 2 kostky masoxu, glutasol podle chuti.
Postup: Ledvinky dobře vypereme ve vlažné vodě, nakrájíme je napříč na tenké plátky 2 - 3 mm silné, znovu je dobře vypereme ve vlažné vodě a dáme je spařit do hrnce s vroucí vodou, promícháme asi po 2 minutách scedíme, propláchneme na sítu studenou vodou, uvedeme do varu opět čistou vodu a znovu spaříme, propláchneme na sítu a necháme okapat. Tento postup je důležitý, abychom ledvinky zbavili „močového pachu" ! Nenechte se odradit příšerným zápachem během spařování - ten právě tímto postupem z ledvinek odstraníte.
Do kastrolu dáme na rozpálené sádlo mletý zázvor, oregano, promícháme a vmícháme okapané ledvinky, které za stálého míchání asi 5 minut prudce restujeme, vmícháme nadrobno pokrájenou cibuli, pepř, kmín a za občasného míchání pokračujeme v restování, až cibule mírně zežloutne. Mezi tím si dáme vařit vodu, ve které krátce spaříme omytá rajčata , oloupeme z nich slupku a nakrájíme je na čtvrtky. Asi po 10 - 15 minutách restování ledvinek přidáme rajčata a asi 1/2 l ohřáté vody a za občasného máchání vaříme pod pokličkou asi 20 minut. Nakonec zahustíme instantní jíškou (můžeme nahradit čerstvě připravenou jíškou) a přidáme masox, (nebo hovězí bujón), povaříme ještě asi 5 minut, odstavíme a dochutíme glutasolem (pro děti do 3 let není vhodný, tak jej nepoužijeme a ledvinky jen dosolíme).
Jako příloha je vhodná vařená rýže.
Nyní Vám přeji již jen Dobrou chuť !
|
|