|
Použité suroviny: 1/2 kg kližky, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sádla, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička silně pálivé papriky, 1 lžička kmínu, 1 lžička bazalky, 1 lžička majoránky, 2 kostky masového vývaru, sůl, 2 bobkové listy, 2 lžíce jíšky, 2 lahve světlého piva, 3 lžíce smetany ke šlehání. Postup: Na sádle zpěníme zázvor, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a mícháme, až cibulka zesklovatí. Vmícháme ostatní koření a na kostičky pokrájené maso, orestujeme a zalijeme pivem. Pod pokličkou vaříme asi 60 minut, pak zahustíme jíškou a neacháme ještě chvilku prohřát, až se jíška uvaří. Nakonec vmícháme smetanu a podáváme.
|
|