Strana -49-

Houbový guláš

Použité suroviny:
1/2 kg čerstvých hub, 4 slovenské papriky, 3 brambory, 2 cibule, 3 lžíce sádla, 1 lžička mletého zázvoru, 4 lžičky sladké červené papriky, 2 kostky masoxu, 1 lžička kmínu, hladká mouka na jíšku.

Postup:
Do rozpuštěného sádla vmícháme mletý zázvor, nadrobno nakrájenou cibulku, necháme zpěnit, vmícháme sladkou papriku, přidáme nadrobno pokrájenou čerstvou papriku, na plátky pokrájené houby a chvilku pod pokličkou dusíme za občasného míchání. Přidáme nadrobno nakrájené brambory, kmín, podlijeme teplou vodou, přidáme masox a asi 20 minut vaříme. Nakonec zahustíme podle chuti jíškou.

Podáváme jen tak, nebo s chlebem.

Dobrou chuť