Strana -48-

Špagety s bazalkovou omáčkou

Použité suroviny:
1 menší cibule, 1/4 másla, 1 lžička mletého zázvoru, sůl, pepř, asi 1 lžíce lístků čerstvé bazalky (nebo lžíce sušené bazalky), 0,1 l mléka, 0,2 l šlehačky, 2 lžíce polohrubé mouky, 20 dkg šunky vcelku, 2 stroužky česneku. 
Postup:
Do rozpuštěného másla vmícháme mletý zázvor, nadrobno nakrájenou cibulku osolíme, opepříme a necháme zpěnit, vmícháme mouku, po chvilce vmícháme mléko, nadrobno posekané lístky bazalky, provaříme, rozmixujeme ponorným mixerem, vmícháme na kostičky nakrájenou šunku, šlehačku, rozetřené stroužky česneku a krátce povaříme.

Špagety uvaříme dle návodu na balení, v dostatečném přebytku osolené vody s 2 lžícemi stolního oleje.

Uvařené a scezené špagety dáme na talíř, přelijeme omáčkou a můžeme posypat strouhaným sýrem (podle chuti např. Parmezán, Niva, Cihla).

Dobrou chuť