|
Použité suroviny: 4 kuřecí řízky, 1 sklenička HALALI, 3 lžíce másla, 100 g slaniny, 1 kostka masoxu, 2 větší cibule, 5 mrkví, 1 lžička mletého zázvoru, 5 kuliček jalovce, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 2 bobkové listy, špetka tymiánu, špetka oregana, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 sladká smetana ke šlehání.
Postup: 1.) Kuřecí řízky rozkrájíme na hrubé kostky, dáme do mísy a zalijeme směsí HALALI (zeleninový nálev na svíčkovou)s přídavkem trochy teplé vody tak, aby bylo maso úplně ponořené. Přikryjeme a odložíme do chladničky nejméně na 24 hodin. 2.) Do hrnce dáme rozpustit máslo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, lehce vyškvaříme, přidáme mletý zázvor, tymián, oregano, zamícháme a přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou omytou a očištěnou mrkev, chvilku restujeme, načež přidáme naložené kuřecí i s lákem. Dodáme ostatní koření, masox a pod pokličkou vaříme asi 30 minut. Když je maso měkké, vyndáme jej na talíř, z omáčky odstraníme bobkové listy, přidáme polohrubou mouku a omáčku rozmixujeme (používám ponorný ruční mixer). Rozmixovanou omáčku propasírujeme sítem do jiného hrnce, abychom odstranili hrubé zbytky koření. Omáčku uvedeme do varu, vmícháme šlehačku, přidáme zpět maso, ještě chvilku prohřejeme a můžeme podávat.
Jako přílohu podáváme houskový kynutý knedlík.
Dobrou chuť
|
|