Strana -45-

Když rostou houby, jsou nejlepší čerstvé

„KUBA"

Použité suroviny:
0,3 kg vepřové na guláš, 0,5 kg čerstvých hub (nejlépe několik druhů), 2 větší cibule, 4 lžíce sádla, sůl, 1 lžička kmínu, pepř, vývar (masox), Hrnek trhaných  krup.
Postup:
1.) Kroupy opereme ve studené vodě, a dáme vařit do většího množství osolené vody asi na 3/4 hodiny. Když jsou měkké, procedíme je skrz síto a propláchneme studenou vodou.

2.) Na sádle zpěníme na kolečka pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, pepř, kmín, sůl a za občasného podlévání vývarem dusíme asi 25 minut, načež vmícháme na plátky pokrájené očištěné houby a za občasného míchání dusíme ještě asi 1/2 hodiny. Když je vše měkké, vmícháme uvařené kroupy a podle chuti ještě dosolíme a můžeme vmíchat sádlo.


Dobrou chuť