Strana -44-

Když rostou houby, jsou nejlepší čerstvé

Vepřové na houbách se smetanou

Použité suroviny:
0,3 kg vepřové na guláš, 0,5 kg čerstvých hub (nejlépe několik druhů), 2 větší cibule, 3 lžíce másla, sůl, 1 lžička kmínu, pepř, vývar (masox), 250 ml smetany ke šlehání, 250 ml mléka, asi 4 lžíce hladké mouky, 2-3 lžíce octa..
Postup:
Na másle zpěníme na kolečka pokrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso, pepř, kmín, sůl a za občasného podlévání vývarem dusíme asi 25 minut, načež vmícháme na plátky pokrájené očištěné houby a za občasného míchání dusíme ještě asi 1/2 hodiny. Když je vše měkké, zahustíme za stálého míchání moukou rozkvedlanou v mléce se šlehačkou. Necháme přejít varem a dochutíme ještě asi 2 lžícemi octa.

Příloha:
Kynutý knedlík


Dobrou chuť !