|
Použité suroviny: 0,3 kg hovězí kližka, 0,5 kg čerstvých hub (nejlépe několik druhů), 2 větší cibule, 3 lžíce sádla, 3 rajčata, 3 zelené papriky, 2 lžíce oleje na smažení, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžička kmínu, sůl a 1 kostka masoxu.
Postup: 1.) Do PAPIŇÁKU dáme na olej vzpěnit na drobno pokrájenou 1 cibuli, přidáme a krátce orestujeme na kostky nakrájené maso, přilijeme asi 0,2 l vody, přidáme kmín a masox. Uzavřeme a po dosažení varu dusíme asi 30 minut.
2.) Na sádle zpěníme 1 cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme sladkou papriku, na plátky nakrájené očištěné houby, na proužky nakrájenou zelenou papriku, na čtvrtky pokrájená rajčata, přisolíme a přidáme maso z PAPIŇÁKU. Dusíme asi 20 minut za občasného míchání, již nepodléváme.
|
|