Strana -43-

Houbový guláš s paprikou
a rajčaty

Když rostou houby, jsou nejlepší čerstvé

Použité suroviny:
0,3 kg hovězí kližka, 0,5 kg čerstvých hub (nejlépe několik druhů),
2 větší cibule, 3 lžíce sádla, 3 rajčata, 3 zelené papriky, 2 lžíce oleje na smažení, 1 lžička mleté sladké papriky, 1 lžička kmínu, sůl
a 1 kostka masoxu.

Postup:
1.)  Do PAPIŇÁKU dáme na olej vzpěnit na drobno pokrájenou 1 cibuli,  přidáme a krátce orestujeme na kostky nakrájené maso, přilijeme asi 0,2 l vody, přidáme kmín a masox. Uzavřeme a po dosažení varu dusíme asi 30 minut.

2.)  Na sádle zpěníme 1 cibuli nakrájenou  na kolečka, přidáme sladkou papriku, na plátky nakrájené očištěné houby, na proužky nakrájenou zelenou papriku, na čtvrtky pokrájená rajčata, přisolíme a přidáme maso z PAPIŇÁKU. Dusíme asi 20 minut za občasného míchání, již nepodléváme.

Příloha: 
Vařený brambor, je výborné také jen s chlebem.


Dobrou chuť !