Strana -37-

Roštěnky na olivách se žampiony

Moje vlastní kreace  - 
4 porce

Použité suroviny:
4 ks hovězí plátky (roštěnky),  4 cibule, 200 g zelené olivy s feferony, 400 g konzerva krájených žampionů. 1/2 lžičky pepře, sůl, rychlosůl, 1 lžička mletý zázvor, 1/2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky kmín celý, 2 lžičky česnekové granule,  1 lžíce oleje, 2 lžíce sádla 2-3 lžíce polohrubé mouky na zahuštění.

Postup:
Roštěnky po obvodě nařízneme, posolíme solí a rychlosolí, poprášíme česnekovým granulátem, popepříme a pokapeme olejem a necháme odležet asi 1 hodinu.
V papiňáku rozpálíme sádlo, přidáme mletý zázvor, majoránku, připravené roštěnky po obou stranách prudce osmažíme, přidáme na drobno pokrájenou cibuli, po chvilce přidáme žampiony i s lákem, kmín, olivy bez nálevu, uzavřeme papiňák a asi 30 minut vaříme. Poté vmícháme asi 3 lžíce polohrubé mouky rozkvedlané v trošce studené vody a ještě krátce povaříme.


Příloha: vařené brambory, nebo těstoviny.

Dobrou chuť !