|
Použité suroviny: 4 ks hovězí plátky (roštěnky), 4 cibule, 200 g zelené olivy s feferony, 400 g konzerva krájených žampionů. 1/2 lžičky pepře, sůl, rychlosůl, 1 lžička mletý zázvor, 1/2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky kmín celý, 2 lžičky česnekové granule, 1 lžíce oleje, 2 lžíce sádla 2-3 lžíce polohrubé mouky na zahuštění.
Postup: Roštěnky po obvodě nařízneme, posolíme solí a rychlosolí, poprášíme česnekovým granulátem, popepříme a pokapeme olejem a necháme odležet asi 1 hodinu. V papiňáku rozpálíme sádlo, přidáme mletý zázvor, majoránku, připravené roštěnky po obou stranách prudce osmažíme, přidáme na drobno pokrájenou cibuli, po chvilce přidáme žampiony i s lákem, kmín, olivy bez nálevu, uzavřeme papiňák a asi 30 minut vaříme. Poté vmícháme asi 3 lžíce polohrubé mouky rozkvedlané v trošce studené vody a ještě krátce povaříme.
Příloha: vařené brambory, nebo těstoviny.
Dobrou chuť !
|
|