|
Použité suroviny: 30 dkg vepřové maso (kostky na guláš), 3 cibule, 1 balíček těstovin (např. nudle, vřetýnka) 1 větší pórek, 200 g konzerva krájených žampionů, 15 dkg sýr na strouhání (cihla) 1 lžička mletého zázvoru, 1/2 lžičky oregano, 1/2 lžičky provensálské koření, 1/2 lžičky rychlosůl, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky drcený kmín, 1/2 lžičky pepře, 1/4 l vody, 2 lžíce sádla.
Postup: V kastrolu zpěníme sádlo, přidáme mletý zázvor, oregano, provensálské bylinky, osolené na kostky pokrájené maso, scezené žampiony, na drobno pokrájenou cibuli a prudce orestujeme, přidáme lák ze žampionů a trochu vody, kmín, pepř a dusíme do poloměkka. Pak přidáme na kolečka pokrájený omytý pórek a vše dusíme do měkka.
Mezi tím v osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu na balení, scedíme a vmícháme do nich výše připravenou směs.
Zapékací misky (1 miska jedna porce) vymažeme sádlem, naplníme vrstvou směsi. Posypeme strouhaným sýrem a dáme krátce asi na 20 minut zapéci v troubě. Pokud zbude část směsi, dá se uchovat v lednici a použít druhý den.
Dobrou chuť !
|
|