Strana -33-

Vepřová
„řezanka"

Moje vlastní kreace  - 
2 porce

Použité suroviny:
300 g vepřové maso (kostky na guláš), 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička práškového cukru, 1/2 lžičky oregano,  1/2 lžičky drcený kmín, 1/2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky  rychlosůl, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky kayenský pepř,  3 lžíce vody, 2 lžíce silně pálivého kečupu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worcestrové omáčky, 1/2 lžíce polévkového koření, 1 lžička čili omáčky, 1 dcl rostlinný olej, 3  cibule, 1 lžíce másla.
Na oblohu:
1 kyselá okurka, 2 rajčata, 1/2 čerstvé červené papriky, 4 lžičky hořčice, 1 větší cibule, hrst pažitky, špetka glutasolu, 1/2 lžičky soli.


Postup:
Maso pokrájíme na asi 2 mm silné nudličky, vložíme do mísy a vmícháme veškeré koření,  rychlosůl, sůl, ve vodě rozpuštěný práškový cukr, kečup, sojovou a worcestrovou omáčku, polévkové koření, čili omáčku a rostlinný olej, upěchujeme lžící a necháme při normální teplotě místnosti  pod pokličkou asi 3 hodiny uležet.

Potom vše vyklopíme na rozpálenou pánev, rychle orestujeme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a lžíci másla. Za občasného míchání dusíme pod poklicí asi 25 minut. Pokud šťáva úplně vysmahne, před dokončením podlijeme asi sběračkou teplé  vody.

Na oblohu si dopředu jemně pokrájíme cibuli a pažitku, smícháme v mističce se solí a špetkou glutasolu a necháme asi 1 hodinu uležet, aby cibule změkla a vyčpěla.

Příloha: vařené brambory, osmažené brambory, nebo hranolky.

Dobrou chuť !