|
Použité suroviny: 500 g hovězí přední (kostky na guláš),asi 500 g cibule, 350 g (1 balení) zmrazený zelený hrášek, 350 g zmrazené fazolové lusky, 6 lžic vepřového sádla, 3 lžíce polohrubé mouky, 3 kostky masoxu, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička muškátového květu, 1 lžička kmínu, 1 lžička curry koření, 1/2 lžičky provensálského koření 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky glutasolu. Postup: Rozpálíme 4 lžíce vepřového sádla, přidáme mletý zázvor, muškátový květ, curry koření a necháme vzpěnit, načež přidáme na kostky pokrájené hovězí maso, orestujeme (za stálého míchání) a přikryjeme poklicí. Přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, vmícháme zbytek koření a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Asi po 30 ti minutách přidáme mražený hrášek a fazolové lusky, masox a za občasného podlití teplou vodou dusíme až je vše měkké (cca dalších 30 minut). Mezi tím si připravíme na 2 lžících sádla z polohrubé mouky světlou jíšku, kterou nakonec vmícháme do pokrmu a krátce povaříme. Hotový pokrm můžeme dochutit glutasolem.
Příloha: Těstoviny, Rýže, nebo vařené brambory.
Dobrou chuť !
|
|