Strana -31-

Vepřová játra se žampiony

Moje vlastní kreace 

Použité suroviny:
30 dkg vepřová játra, 5 dkg špek, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička sladké papriky, lžička kmínu, špetka Oregana, špetka provensálské koření, špetka mletého pepře, 2 ks, nadrobno pokrájená větší cibule, 2 lžíce másla, 1 rajče,  1 konzerva (400g)krájených žampionů ve slaném nálevu, 1 kostka masoxu, 1 kostka zeleninový vývar a 2 lžíce hotové tmavé jíšky.

Postup:
Na rozpuštěné máslo dáme vyškvařit nadrobno nakrájený špek, načež necháme zpěnit mletý zázvor, přidáme na tenké plátky nakrájená vepřová játra, která prudce orestujeme, přidáme cibuli, přidáme zbytek koření, nadrobno nakrájené oloupané rajče a za občasného míchání dusíme ve vlastní šťávě. Asi po čtvrthodině přidáme konzervované krájené žampiony včetně nálevu a za občasného podlití teplou vodou dusíme až je vše měkké. Nakonec přidáme po jedné kostce masoxu a zeleninového vývaru, doplníme teplou vodou, krátce povaříme a zahustíme instantní tmavou jíškou.

Příloha: Rýže

Dobrou chuť !