Strana -30-

Vepřové na hrášku

Manželčina vlastní kreace 

Použité suroviny:
30 dkg vepřové kousky na guláš, lžička mletého zázvoru, lžička sladké papriky, lžička mletého kmínu, lžička soli, 2 ks, nadrobno pokrájená větší cibule, 2 lžíce másla,  2 ks menší mrkev, 1 malá konzerva zeleného hrášku, 1 konzerva (400g)krájených žampionů ve slaném nálevu, polévková lžíce hladké mouky a 1 smetana ke šlehání.
Postup:
Na rozpuštěné máslo dáme zpěnit mletý zázvor, přidáme cibuli, kterou za občasného míchání necháme lehce zežloutnout a přidáme na drobné kostky nakrájené maso, přidáme zbytek koření, žampiony a nadrobno nakrájenou mrkev, za občasného míchání maso dusíme do poloměkka, načež přidáme konzervovaný hrášek a dusíme za občasného podlití teplým vývarem až je vše měkké. Nakonec vmícháme sladkou smetanu s rozkvedlanou hladkou moukou a necháme již jen krátce povařit.

Příloha: Rýže

Dobrou chuť !