Strana -29-

Vepřové po zahradnicku

Vlastní kreace 

Použité suroviny:
30 dkg vepřové kousky na guláš, lžička mletého zázvoru, lžička silně pálivé papriky, lžička mletého kmínu, lžička mletého nového koření, větší špetka oregana, větší špetka bazalky, lžička soli, 1/2 lžičky glutasolu, polévková lžíce sojové omáčky, polévková lžíce worcestrové omáčky 1ks, nadrobno pokrájená větší cibule a jedlý olej (asi 1 dcl).  3 ks mrkev (bude potřeba až při tepelné přípravě)
Na oblohu:
Ostrý kečup, hořčice, rajče, nadrobno pokrájená nasolená a asi 1 hodinu odležená cibule, čínské zelí, červená paprika a případně další zelenina dle chuti.

Postup:
Alespoň 1 den předem vložíme na drobnější kostky nakrájené maso do porcelánové, nebo skleněné misky, prosolíme, přidáme všechno koření, na drobno pokrájenou cibuli, dobře promícháme a zalijeme jedlým olejem, který vmícháme do masa tak, aby všechny kousky masa byly v oleji smočené. Nakonec maso lžící upěchujeme a případně doplníme olej tak, aby byly všechny kousky masa ponořené. Misku přikryjeme a nejméně na 24 hodin uložíme do chladničky.

Před přípravou rozpálíme pánvici na kterou pak vyklopíme uleženou směs, promícháme tak, aby se všechny kousky masa lehce orestovaly, přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev a pod pokličkou za občasného míchání asi 3/4 hodiny dusíme ve vlastní šťávě, až je maso měkké (v případě potřeby lehce podléváme teplou vodou, nebo vývarem).

Příloha Vařené a osmažené brambory, nebo hranolky  a zeleninová obloha.

Dobrou chuť !