Strana -28-

Rybí filé na smetaně

Inspirace z několika zdrojů.

Použité suroviny:
30 dkg rybí filé, palička česneku, 1 čerstvá kapie, 1/4 l smetany ke šlehání, 15 dkg sýr na strouhání (cihla)sladká paprika, chilli paprika, mletý kmín, sůl,
Jedlý olej.

Postup:

Zapékací mísu vymažeme olejem. Filé potřeme česnekem utřeným se solí, obalíme jej ve směsi koření (sladká + chilli paprika + mletý kmín podle chuti) a vložíme do zapékací mísy. Na filé rozprostřeme kapií nakrájenou na drobno a vše posypeme strouhaným sýrem. Dáme na 10 - 15 minut zapéci do vyhřáté trouby,
načež  vlijeme šlehačku a zapékáme, až vše začne houstnout  (asi 20 - 30 minut).

Příloha Vařené brambory, osmažené brambory, nebo hranolky.

Dobrou chuť !