Strana -27-

Zapečené řízky v
„hubertusu"

Inspirace z několika zdrojů.

Použité suroviny:
4 vepřové kotlety (může být i  krkovice), 1/2kg čerstvých žampionů, 1 veliká cibule,  2,5 dl vývar z masoxu,  4 vejce, strouhanka, olej na smažení, sůl,  mletý pepř, kmín.

Postup:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova na oleji,  přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony,  trošku soli a asi 1 lžičku kmínu, podlijeme vývarem z masoxu a pod pokličkou dusíme asi 10 minut a odstavíme.
Umyté, osušené, nasolené a pepřem poprášené  kotlety naklepeme na strouhance po obou stranách tak, aby na nich držela vcelku souvislá vrstva strouhanky, omočíme je v rozšlehaném, mírně osoleném vajíčku a ihned krátce asi 5 minut po obou stranách smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Osmažené řízky klademe na pekáč. Když máme všechny řízky předsmažené na pekáči,  navrch nalijeme a rozprostřeme v rovnoměrné vrstvě podušené žampiony i se šťávou,  ve které se dusily a přikryté dáme asi na 3/4 hodiny zapéci do vyhřáté trouby.

Příloha   Vařené brambory, osmažené brambory, nebo hranolky.

Dobrou chuť !