|
Použité suroviny: 4 vepřové kotlety (může být i krkovice), 1/2kg čerstvých žampionů, 1 veliká cibule, 2,5 dl vývar z masoxu, 4 vejce, strouhanka, olej na smažení, sůl, mletý pepř, kmín.
Postup: Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme do zlatova na oleji, přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony, trošku soli a asi 1 lžičku kmínu, podlijeme vývarem z masoxu a pod pokličkou dusíme asi 10 minut a odstavíme. Umyté, osušené, nasolené a pepřem poprášené kotlety naklepeme na strouhance po obou stranách tak, aby na nich držela vcelku souvislá vrstva strouhanky, omočíme je v rozšlehaném, mírně osoleném vajíčku a ihned krátce asi 5 minut po obou stranách smažíme na pánvi v rozpáleném oleji. Osmažené řízky klademe na pekáč. Když máme všechny řízky předsmažené na pekáči, navrch nalijeme a rozprostřeme v rovnoměrné vrstvě podušené žampiony i se šťávou, ve které se dusily a přikryté dáme asi na 3/4 hodiny zapéci do vyhřáté trouby. Příloha Vařené brambory, osmažené brambory, nebo hranolky.
Dobrou chuť !
|
|