Strana -26-

Vepřové na rumu jako
„divočina"

Inspiraci mi poskytl přítel NIMROD.

Použité suroviny:
1 kg vepřové kousky na guláš, 15 dkg slanina, 5 ks cibule,  2 lžíce sádla, 1 1/2 lžičky mletý zázvor, špetka SATUREJKA, špetka OREGANO, 1/2 lžičky KAYENSKÝ PEPŘ,  8 kuliček JALOVEC, 1 ks BOBKOVÝ LIST, 1/2 lžičky MUŠKÁTOVÉHO KVĚTU, 1/2 lžičky KMÍN, 1 bobkový list, sůl, 3 dcl TUZEMSKÝ RUM, 1 l červeného vína a asi 4 lžíce hladké mouky na zahuštění..
Postup:
V hrnci rozpustíme na sádle nadrobno pokrájenou slaninu, přidáme mletý zázvor, na hrubo pokrájenou cibuli, kterou necháme lehce zesklovatět, přidáme na kousky pokrájené vepřové maso, koření a zalijeme 3 dcl TUZEMSKÝM RUMEM a za občasného podlévání červeným vínem dusíme do měkka (až spotřebujeme celý litr). Nakonec zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou v trošce studené vody a krátce dovaříme za občasného míchání.

Příloha  může být chléb, kynutý knedlík, nebo bílé pečivo.

Dobrou chuť !