Strana -24-

Vepřový guláš na
žampionech

Použité suroviny:
75 dkg vepřové maso na guláš, 40 dkg čerstvé žampiony, 4 veliké cibule, 7,5 dkg slaniny, 2 lžíce vepřového sádla, vrchovatá lžička zázvoru, špetka oregana, špetka majoránky, špetka bazalky, lžička kmínu, lžička kayenského pepře, lžička soli a kostka hovězího bujónu.
Postup:
V kastrolu rozpustíme sádlo, přidáme na drobno pokrájenou slaninu, kterou necháme zesklovatět, načež přidáme mletý zázvor, bazalku, oregano, majoránku promícháme a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a za občasného míchání ji lehce vysmahneme.
Pak přidáme na kostky nakrájené vepřové maso,  sůl , občas mícháme, aby se maso lehce osmahlo na všech stranách, vmícháme kayenský pepř a kostku hovězího bujónu, přidáme očištěné a na plátky pokrájené čerstvé žampiony a kmín. Pod pokličkou dusíme ve vlastní šťávě za občasného promíchání asi 1/2 hodiny. Potom podlijeme asi 1/2 l teplé vody a dusíme ještě asi 20 minut. Omáčku zahustíme hotovou jíškou, lehce povaříme a je hotovo.

Příloha může být kynutý knedlík, těstoviny, nebo rýže.

Dobrou chuť !