|
Suroviny:
1 kg mletého vepřového a hovězího masa, 1 květák, 3 rohlíky, 1 veliká cibule, 1 palička česneku, 4 vejce, 2 dcl mléka, 1 kostka masoxu, 2 dcl vody, 1 lžička saturejky, 1 lžička majoránky, 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička drceného kmínu, 1 lžička muškátového květu, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře.
Postup: Do mísy rozdrobíme rohlíky, přidáme mléko a všechno koření včetně soli, přidáme rozdrcený česnek a nadrobno pokrájenou cibuli a vše dobře promícháme, načež přidáme mleté maso, dobře promícháme (nejlépe pomocí elektrického hnětače), přidáme vejce a opět dobře prohněteme, aby vznikla konzistentní masa.
Květák pokrájíme na drobné růžičky a stonky na kolečka.
Do skleněného pekáčku rozprostřeme asi centimetrovou vrstvu masové hmoty, pokryjeme vrstvou pokrájeného květáku, navrch dáme další vrstvu masové hmoty a další vrstvu květáku a vše pokryjeme vrstvou masové hmoty a dobře upěchujeme a uhladíme nejlépe pomocí stěrky tak, aby v mase nezůstaly vzduchové bubliny (pekáček nevymazáváme, ani nevysypáváme strouhankou). Navrch nalijeme ve 2 dcl vody rozvařený masox přikryjeme víkem a dáme na 1 hodinu zapéci do rozehřáté trouby po cca 1/2 hodině dopékáme odkryté.
Přílohu je možno obměňovat podle chuti např. bramborový salát, bramborová kaše, vařené brambory. Kyselá okurka, nebo zeleninový salát.
Dobrou chuť !
|
|