Strana- 22 -

Řízečky podle paní Hany

Suroviny:

4 ks  vepřové  na řízky,  2 paličky česneku, 3 lžičky grilovací koření, 1 lžička majoránky, sůl, rostlinný olej,
2 ks vajíčko, strouhanka, tuk na fritování.

Postup:
Řízečky lehce naklepeme a osolíme, z rozetřeného česneku,  grilovacího koření, majoránky a oleje umícháme marinádu a řízečky po obou stranách vydatně natřeme, složíme na sebe, přiklopíme na talíři a necháme 24 hod. v chladničce uležet.
Druhý den vajíčka na talíři rozšleháme se lžící vody a špetkou soli. Řízečky obalíme ve strouhance, omočíme ve vajíčku a znovu obalíme ve strouhance. Zmaží se nejlépe ve fritovacím hrnci, nebo v dostatečném množství tuku na pánvi.

Přílohu je možno obměňovat podle chuti např. bramborový salát, bramborová kaše, vařené brambory, hranolky, krokety a zeleninová obloha.

Dobrou chuť !