|
Suroviny:
4 ks vepřové na řízky, 2 paličky česneku, 3 lžičky grilovací koření, 1 lžička majoránky, sůl, rostlinný olej, 2 ks vajíčko, strouhanka, tuk na fritování.
Postup: Řízečky lehce naklepeme a osolíme, z rozetřeného česneku, grilovacího koření, majoránky a oleje umícháme marinádu a řízečky po obou stranách vydatně natřeme, složíme na sebe, přiklopíme na talíři a necháme 24 hod. v chladničce uležet. Druhý den vajíčka na talíři rozšleháme se lžící vody a špetkou soli. Řízečky obalíme ve strouhance, omočíme ve vajíčku a znovu obalíme ve strouhance. Zmaží se nejlépe ve fritovacím hrnci, nebo v dostatečném množství tuku na pánvi.
Přílohu je možno obměňovat podle chuti např. bramborový salát, bramborová kaše, vařené brambory, hranolky, krokety a zeleninová obloha.
Dobrou chuť !
|
|