|
Suroviny: 14 ks větších žampionů, 20 dkg mleté maso (hovězí + vepřové) lžíce másla, 1 cibule, 2 vejce, 1/2 lžičky mleté nové koření, mletý pepř, sůl dle chuti.
Postup: Nožičky žampionů vyloupneme těsně u hlaviček, očistíme a nakrájíme na kolečka. Hlavičky žampionů oloupeme a zatím odložíme stranou. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme na drobno pokrájenou cibuli, pokrájené nožičky žampionů, koření a mleté maso. Vše za občasného promíchání asi 20 minut dusíme. Nakonec do směsi vmícháme vajíčka a necháme do polotuha dojít.
Touto směsí naplníme osolené hlavičky žampionů, poklademe na dno vymazané remosky, nebo pekáčku a asi 20 minut necháme zapéci.
Jako příloha se hodí bramborová kaše, nebo vařené brambory.
Přeji Vám Dobrou chuť !
|
|