Strana - 21 -

Žampiony plněné mletým masem 

Suroviny:
14 ks větších žampionů, 20 dkg mleté maso (hovězí + vepřové) lžíce másla, 1 cibule, 2 vejce, 1/2 lžičky mleté nové koření,  mletý pepř, sůl dle chuti.

Postup:
Nožičky žampionů vyloupneme těsně u hlaviček, očistíme a nakrájíme na kolečka. Hlavičky žampionů oloupeme a zatím odložíme stranou.
V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme na drobno pokrájenou cibuli, pokrájené nožičky žampionů, koření a mleté maso. Vše za občasného promíchání  asi 20 minut dusíme. Nakonec do směsi vmícháme vajíčka a necháme do polotuha dojít.

Touto směsí naplníme osolené hlavičky žampionů, poklademe na dno vymazané remosky, nebo pekáčku a asi 20 minut necháme zapéci.

Jako příloha se hodí bramborová kaše, nebo vařené brambory.

Přeji Vám  Dobrou chuť !